Van Halen Tribute Band “5150” – All Hail To The King!

guitar

Van Halen Tribute Band “5150” – All Hail To The King!

Sinds het uitbrengen van hun eerste album heeft de band Van Halen, zo genoemd naar de broertjes Eddie (gitaar) en Alex (drums) van Halen, aan de top van de internationale classic rock scene gestaan. Ondanks enkele bezettingswisselingen mag de band zich tot op de dag van vandaag in een ongekende populariteit verheugen. Voor Nederlandse fans is het extra interessant om te weten dat de familie Van Halen afkomstig is uit Nijmegen. De beide broers zijn opgegroeid in de Verenigde Staten.

Helaas is Eddie van Halen op 6 oktober 2020 overleden aan keelkanker. Hiermee is tevens een einde gekomen aan de band Van Halen.

Onlangs werd Eddie “King Edward” van Halen wederom verkozen tot Beste Rockgitarist Aller Tijden. Gitaristen overal ter wereld raken nog altijd geïnspireerd door Eddie’s unieke sound, riffs en solo’s en willen dan ook zijn gitaarspel en techniek imiteren.

Zo ook de West-Brabantse gitarist Conrad Hultermans; actief in totaal uiteenlopende en soms zelfs tegengestelde takken van muzikale sport, maar van kinds af aan bewonderaar van “King” Eddie. Zo kwam hij op het idee om deze bewondering op het podium tot uiting te brengen. Conrad vond al snel medestanders in Robbin van de Bor (basgitaar), Stefan Maas (drums) en Stan Verbraak (zang). Van Halen Tribute Band “5150” was geboren.

Van Halen Tribute 5150 is in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums zeer goed te benaderen. Het repertoire van 5150 is dan ook voornamelijk gebaseerd op het vroegere werk van de band, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums.

“Waarom de bandnaam 5150?” “Ach, het helpt wel als je prettig gestoord bent."

yellow vanhalen